Start BloggBilderVideor

Up for a challenge
2011-11-29 | 07:55:00



Idag utmanar jag er till att våga se en människa ni möter i ögonen och le från hjärtat. Det kommer göra personens dag! Tänk så många människor vi bara går förbi varje dag, så många liv vi stöter på. Vi har ingen aning var dom kommer från, vart dom ska eller hur dom mår. Tänk så kan man kanske rädda någons dag med hjälp av en så enkel grej som ett leende! Tycker det är en ganska cool tanke faktiskt.

Puss på er, ha den bästa tisdagen ni någonsin haft!

Glad första advent!
2011-11-28 | 20:29:04



..i efterskott! Jag sjöng i kyrkan (Can't give up now - Mary Mary, sjukt fin låt), myste med min Sofia och fick världens snyggaste skor av min mams. Sjukt bra dag med andra ord! Julstämningen börjar krypa in i en nu, repar jullåtar dagarna långa och den stora julgranen är uppe på stan. Love it!

Idag hade vi mini-uppsjugning på skolan. Fick sjunga Your daddys son igen, som jag älskar den låten! Ska sjunga den på tordag också, Musikcafé på Lunds Dans o Musikalgymnasium den 1/12 kl. 18.30, sjukt välkomna! Ska sjunga med ensamblen också plus en duet med min musikalnörd Jonna! Ska bli kul!

Anyhow, stannade på Pistashia efter school med Matilda. Cappuchino in my ♥. Det gjorde att jag var pigg för första gången när jag kom hem, det borde bli en vana! Funderar på om jag ska använda den energin till att göra något vettigt, eller bara njuta av att inte känna mig dödstrött. 


LAUGH
2011-11-25 | 06:39:13

" När patienter som haft hjärtattack fick se en halvtimmes komedifilm om dagen tillsammans med sin vanliga behandling hade mycket färre komplikationer och behövde mindre medicin än patienter som bara fick vanlig behandling. Det var dessutom mycket färre som fick en ny hjärtattack. Andra patienter med cancer och/eller mycket smärtor sa att skratt definitivt var det mest effektiva medlet mot smärta som inte var farmakologiskt, i vissa fall till och med bättre än dom för att man slipper biverkningar. "

..en del av mitt svenskatal jag ska hålla idag (det är inte färdigt skrivet, bra jobbat..)! Tycker faktiskt det är intressant att skratt kan göra så mycket. Det här är bara en studie liksom, det finns hur många som helst. Vi blir friska, smala, avslappnade, får energi och framför allt glada - hur mycket som helst som händer! Det coola med kroppen är att den inte vet varför den skrattar, bara att den skrattar. Allt detta händer även om du skrattar när du är ledsen eller uttråkad. Så testa börja dagen med ett gott skratt, eller åtmistonde ett leende. You'll feel the difference.

Live laugh love


Nu är det snart jul
2011-11-22 | 22:14:24

Drabbades av värsta julkänslorna precis när jag insåg att jag kommer repa nästan varje dag nu till olika advents- och julkonserter. Love it! Tror det är en av de absolut bästa sakerna med julen! Tänkte därför passa på att göra lite reklam för de större grejerna här!

Le quattro stagoni på Lunds statsteater - 13/12, kl 19.00 och 15/12, kl 19.00

Biljetter kostar 100 kr/st, köps i Teatercaféet på Lunds statsteater

En revy som musikal tvåorna(min klass alltså) och dans tvåorna sätter upp. Det kommer vara mycket skratt, många flashiga nummer, dans, sång, teater.. Underhållning helt enkelt! Våga inte ens tänka tanken att det bara är en skolföreställning, vi är Lunds Dans o Musikalgymnasim - we go all in! 


Julkonsert med Vocal Six - 10/12, kl 15.00 och kl 18.00

Biljetter kostar 180/80kr/st, köps på Dunkers Kulturhus, Helsingborg

Vocal Six's julturné tillsammans med lokala körer. Här blir det julstämning-de-luxe! Inte dom gamla vanliga låtarna som man tröttnat på för längesen, men självklart några klassiker, mycket nytt och lite annorlunda låtar.

Kom, kom, kom! Bjud med hela släkten! Det kan aldrig bli för mycket jul!
Puss på er godingar

Fake it till you make it
2011-11-21 | 06:19:00



På med sminket, på med leendet. Ser man pigg ut så blir man pigg!


....fast nä. Mördande huvudvärk så går tillbaka till sängen igen. Det funkar inte att låtsas idag.

Sweet life
2011-11-20 | 15:52:24

Denna helgen i mitt ♥! I fredags åkte jag hem till farmor och farfar efter skolan på lite spontanbesök. Snackade om allt med farfar, livet, musiken, världen - allt! Han är helt fantastisk, farmor med. Är så glad att jag har dom i mitt liv! Igår drog vi med mamma till Köpenhamn för att fira hennes birthday. Fikat så himla gott, myst hela kvällen på Tivoli och bott på väärsta lyxhotellet (5 stjärnig hotellfrukost är inte att leka med).
Har tänkt riktigt mycket på hur lyckligt lottad jag är! Tänk att jag har så många fina människor i mitt liv, så mycket kärlek och möjlighet att bara åka iväg en helg och lyxa livet liksom! Vi lever i värsta överflödet, dom flesta i Svergie. Det finns verkligen människor som inte har fått känna kärlek, som inte har pengar till mat för dagen och som inte ens kan drömma om ett liv som vi lever. Vi borde dela med oss mer. Make some difference. Detta har gått i mitt huvud non-stop hela helgen, så var tvungen att dela med mig. Hoppas ni kan tänka lite på det aswell. 

As I, turn up the collar on my
favourite winter coat
this wind is blowin' my mind
I see the kids in the street,
with not enough to eat
Who am I, to be blind?
Pretending not to see their needs

/Josefine Sandquist live laugh love

Coolast brudar
2011-11-17 | 21:53:40




Önskar att jag var lika cooooooooooooooooooooooool. Snyggast i världen utan krydd.

Lite mer Mmm.. i livet
2011-11-17 | 19:58:29



Försökte se lite pigg ut på bilden, men det gick sådär. Well well. Torsdag = fredag imorgon = snart helg. Idag sket det sig. Vitchoklad, mandlar, polkastång, popcorn och marabou. En torsdagkväll. Men ibland måste man. Man kan inte vara nyttig och duktig alla dagar, då kan man inte hålla sig frisk i hjärnan. Man blir ju helt psykad av allt hälsosnack och viktjämförelse hela tiden. BLÖ på det säger jag och stoppar in mer choklad i munnen!

Musikallovers, this is for you
2011-11-15 | 06:22:23



Detta är förresten låter jag sjunger på Individuell Sång i skolan. Älskar den! You're daddy's son från Ragtime. Fick den i fredags, sjöng upp den igår. Gick så himla bra! Det är en helt annan grej att sjunga när man känner något för låten, då behöver man inte anstänga sig för att dom som lyssnar ska känna något. Det sker liksom automatiskt. That's amazing. När jag sjöng upp den kom jag ihåg varför jag älskar att sjunga så mycket. Wah. Love.

Heja heja
2011-11-15 | 06:16:24

Hej everybody!
Vi klarade måndagen! Heja oss! Nu är det tisdag som vi ska koncentrera oss på. Bestämm vad ni ska göra idag och gör det. Inget mer eller mindre. Men glöm inte alla bra saker. Det är ofta vi gör det nämligen, raddar upp allt som vi måste; läxor, ringa viktiga samtal, snacka med banken eller vad som helt. Men vi glömmer andra saker som vi måste göra, dvs ta hand om oss själva. Det är minst lika viktigt, om inte viktigare. Annars blir man koko.


Idag ska jag öva på alla balettövningar och gå igenom musikteorin lite snabbt på hålan idag. När jag kommer hem ska jag skriva inledningen på mitt tal i svenskan. Sen ska jag äta hallonsorbet och se The Lion King (har inte sett den fortfarande hehe). Sen ska jag inte göra mer - amazing!


Happy Tuesday nu, skickar kärlek till er alla i höstmörkret ♥

Måndag igen
2011-11-14 | 06:51:52


Veckorna går riktigt fort. Det är måndag igen. Jag har kört på "en-dag-i-taget" hela helgen. Det funkar verkligen, man hittar energi till att klara av allt som man måste. Lätt tips för alla andra stressade där ute! Idag kommer vara ganska lätt att klara av tror jag, har bestämt att jag inte ska plugga idag. Ska ut och käka och sen vidare till Stand-up med mamsen och lite fler istället. Lite vardags-mys heltenkelt! (Även om det precis var helg haha) För sånt är också viktigt. Ha en gooooood måndag alla som läser, en dag i taget remember?


/Josefine Sandquist live laugh love

Stress
2011-11-13 | 08:39:19




I'm only human, I'm just a man
Help me believe in what I could be and all that I am
Show me the stairway
I have to climb
Lord for my sake
Teach me to take
One day at a time


One of those days
2011-11-12 | 13:53:41

Idag är en sån dag när man bara vill krypa upp under en filt och lyssna på The Script och Coldplay. So thats what I'm doing. Passar på att lyssna igenom Coldplays nya, it's amazing. Dom lyckas varje gång. Spot on. 




I turn the music up, I got my records on
I shut the world outside until the lights go on
Maybe the streets alight, maybe the trees are gone
But I feel my heart start beating to my favorite song


..som sagt, spot on. Detta ska jag ha i mina öron hela dagen.

111111
2011-11-11 | 19:49:05

FREDAG. Need I say more? Jag är sällan så här glad över att det är fredag, men åååh vad skönt att ha TID i två dagar nu. Är hemma själv ikväll (vilket är himla tur, är ungefär lika trevlig som en hungrig tiger) och ska bara ha lite quality time med min soffa och mig själv. Sovigt, sovigt, sovigt, och spontanbakat chokladbollisar so far ikväll. Tror inte det blir så mycket mer. Eventuellt ut en runda och köpa godis. För det är tillåtet att tjocka sig på en fredag. Hoppas ni också äter och myser ikväll!

/Josefine Sandquist live laugh love

Heja School
2011-11-10 | 18:50:56

...och där spenderar jag mina dagar!

Busy life
2011-11-09 | 22:47:19

Hänger inte riktigt med i livet. Har dessutom börjat gå hos en kiropraktor för att fixa mitt dumma huvud och det gör en så sjukt trött hela dagarna. Känns som jag ska somna every second of every day typ. Men är lycklig inombords i alla fall. Älskar ju trots allt att ha fullt upp! 

Idag lekte jag Zumbainstuktör på skolan. Hade hittat riktigt feta remixes på låtar som passade perfekt. Det var sjukt kul verkligen! Alla svettades och smilade! Woho! Funderar faktiskt på om man skulle gå en kurs för att bli utbildad instruktör, hade varit bäst extrajobb i veckorna... Får se! Men först fokus school och julen. Blir alltid en massa konserter nu vid jul, sjukt mysigt. Var och repade för en julkonsert idag som jag och kören ska ha med Vocal 6 till exempel. Men det som tar mest energi är revyn vi gör med klassen. Premiär 13:de december, be there or be square. Längtar tills det är dags för intensivrepperioden, waah!

/Josefine Sandquist live laugh love

Boom badoom boom boom
2011-11-06 | 20:33:31

Mystime med min bästa Sofia slutar oftast med en ukulele och ibland försöker vi spela in något, just for the fun of it, som igår till exempel. Vi försökte oss på Super Bass.... I realized that raping really isn't my thing haha!

Höstlov(e)
2011-11-06 | 18:27:15

Nu är höstlovet över och det är tillbaka till verkligheten imorgon. Har hunnit att vara på mitt bästa valjeviken, träffa mina underbaraste friends, min bror, sjungit just for the fun of it, mycket kakor och god mat och precis kommit hem från fika med bästa cousins. Man behöver verkligen veckor som denna mitt i allt höstmörker. Varje dag har varit fylld av kärlek vilket gör att man orkar kötta så pass mycket som man faktiskt vill resten av veckorna nu fram till jul. Heja höstlov!
Hoppas att alla ni, framför allt ni som inte har haft lov, också har gjort saker som får er att må bra, och ger er energi. Om inte, så skickar jag lite love och energy till er nu! Pusssss
/Josefine Sandquist live laugh love

Helsingborg är ganska fint ändå
2011-11-04 | 11:15:17


Swing your razor, Sweeney
2011-11-03 | 16:47:44

Off to Lund för att se genrepet av Sweeney Todd på statsteatern. Tredje gratis musikalen denna terminen skolan fixar gratis biljetter till, man går på en himla bra skola alltså hoho!

Bilder från Valjeviken
2011-11-02 | 09:30:00


3
2011-11-01 | 19:47:02


..veckor sen jag skrev något här. Shit vad tiden går fooort! Jag har taggat, varit sjuk, ätit, sovit, bakat, dansat... lite som vanligt helt enkelt hoho. Rymde till mitt Valjeviken i helgen, bilder kommer. Underbart på alla tänkbara sätt att vara där, finns inget bättre. Så nu har jag ny energi i själen och ska fortsätta ladda på höstlovet.
Just nu sitter jag med An American in Pairs, musikal från -51, på tvn, världens stösta godissug och en enorm hög med skolarbete bredvid mig. Funderar starkt på att göra något åt suget och samtidigt passa på att slänga iväg alla arbeten-to-do to the kingdom of Far far away. Sitter också och kollar på skolor till efter gymnasiet och drömmer mig bort lite. Längtar ut i världen, hoho. Ska kötta färdigt i Lund först bara.

RSS 2.0