Start BloggBilderVideor

Efterlängtat
2012-10-31 | 08:25:34

Väskan packad! Nu bär det av till Göteborg för att fira världens bästa bror. Åker direkt där ifrån till älskade Valjeviken och är där över helgen. Detta höstlovet är bäst!

 

Tuesday
2012-10-31 | 00:54:00

Idag vaknade jag med träningsvärk i exakt alla muskler i hela kroppen. Och inte kommer det bli bättre imorgon... Precis kommit hem från två sjukt roliga och svettiga workshops (Reggaeton och House) med Nana Dispagne, fransk dansare som jobbat mycket i NY. Tycker alltid det är lika kul med nya stilar, få nya influenser liksom! And I really believe that is good for every dancer to do it!

Åh, blir såå lycklig av att dansa... Somnar med goaste känslan ♥ 

H&M levererar
2012-10-30 | 07:38:38



Fortsätter med att försöka införa ett det där nya belöningssytemet.. Köpte en till sån klämma, fastnat helt för dom! Såå fint och billigt!
 

Fika-dag
2012-10-29 | 22:18:43



Tur att jag pallrade mig till gymmet imorse kan jag säga... Oj vad mycket fika det blivigt idag! Träffade först Elias, min saknade fina vän, på en lunch/fika - mycket mysig catch up time! Sen blev det en lång fika med mina älsklingar från Cabareten, Albin och Anna. Fantastiskt roligt och mysigt! Blir ju alltid så konstigt när man umgås så intensivt och länge och det sen bara tar slut.. Sen avslutade jag dagen i Äholm med mormor och hennes vänninor på en kvällsfika haha! Säger bara: FIKA ♥
 
Verkligen varit en sjukt fin dag med massa fina människor. Kärlek!

Sun on a Sunday
2012-10-28 | 21:33:00

Underbara klasser med mina små dansbarn, köttigt (och pinsamt med tanke på hur mycket jag tappat..) pass på gymmet och kvalitets tid med min fina vän Daniel. Och det har varit soligt! MYCKET bra söndag. 
 


Såhär charmiga var vi idag.. Efter en tripp till Väla satt Daniel och sorterade Pokémonkort och jag satt och spelade bilspel..

Friday/Saturday
2012-10-27 | 10:52:27



Gårdagen spenderades uppe i Kungsbacka på workshop inför barnens avslutningshower på jobb. Jag och Matilda ska vara björnar på Lund/Malmö-showerna och fick öva på danserna i dessa fantastiska björndräkter, haha... Mitt jobb alltså!! Men kul är det!

Känner att jag är tillbaka på banan nu och fått sova hela natten. Love my life more and more, and love everyone in it! Börjar höstlovet med en solig ledig lördag som ska fyllas med träning, städning och musikal-nördning. Börjar direkt med en lång walk in the sun! 

The Holy Notes
2012-10-25 | 01:16:28



Det blev en väldigt produktiv dag idag, fått gjort så mycket! Bland annat inlett och avslutat evighetsprojektet "att sortera noter".. Nu har jag äntligen en repetoar-mapp till auditions och sånt. Valt ut de låtar jag älskar, som passar min röst och sorterat i kategorier och genre. Resten av alla mina musikallåtar fick hamna i "The Holy Notes - Musikalpärmen". I "Gott&Blandat"-pärmen finns kör/ensamble arr, årstidslåtar (typ jullåtar, vårvisor osv..) och de kristna låtar jag samnlat på mig under åren. Har även gjort mig min första teaterpärm, fruktansvärt tom jämfört med dom andra men den ska fyllas med monologer nu inför sökningar är tanken! Go Jossan, känns skönt!!



Cross
2012-10-25 | 00:55:00



Försöker utveckla ett nytt belöningssystem för mig sjäkv. Mitt gamla (kakor, kakor, kakor, choklad, choklad, choklad) är ingen höjdare egentligen. Så varje gång jag tänker "nu förtjänar jag något gott" försöker jag tänka "nu förtjänar jag något fint", funkar helt ok faktiskt.. Idag köpte jag den här kors-klämman, tycker den är såå fin och den kostade bara 25 kronor! Heja! So much better for my body and health!
 

Mysonsdag
2012-10-24 | 08:46:31

Idag repar halva skolan till koreografitävlingen som skolan annordnar på Lunds Statsteater ikväll. That leaves the rest of us with "Projektdag - Myseftermiddag med filmvisning och fika!", alltså school in my ♥! Dessutom har jag värsta sovmorgonen, så har fått sova ut nu och passar på att göra lite ärenden i stan med mamsi, mysigt!

Efter filmmyset i skolan ska jag på teamträff med jobbet, ska faktiskt bli riktigt roligt! Dela ut lite priser, snacka show och så vidare!

Hoppas ni får en fin onsdag alla!

Och ville förresten bara dela med mig av att det idag är exakt 2 månader till julafton!

Think think think
2012-10-23 | 22:18:00

Så mycket framtidssnack i skolan nu. Igår hade vi en gammal elev från skolan som gått på Italia Conti i London och nu jobbar proffisionellt som snackade massa och idag hade vi "Framtidssnack nr 2" med vår kära rektor. Inte utan att man blir snurrig i huvudet..... Jag vet ju vad jag vill syssla med, men finns så många vägar! Fått några karameller att suga på nu, tänka om, tänka igen, tänka tillbaka och tänka framåt.. Men känner mig ändå relativt lugn faktiskt. If you can dream it, then you can be it. Jag och livet är rätt bra vänner alltså, litar på att vi gör något bra av vad som än händer. Just keep fighting and keep lovin'.

 
Hm.. Det var så djup jag orkade vara ikväll. Nu ska jag fortsätta pyssla med mina bilder, håller nämligen på att utöka alla mina fotton på fina människor på mina väggar - love it, och lyssna på Jason Browns underverk till sånger. Puss people! ♥

Redo för måndag..
2012-10-22 | 06:24:34

 
...nja! Men är uppe ur sängen i tid för engångsskull, så då hinner jag dela med er hur fräch jag ser ut denna morgon (not sure if that's a good thing though, haha!). Dagen börjar med sångrepetoar och innehåller även en jazzlektion, så det ska bli en bra dag ändå minsann!

Godmorgon
2012-10-21 | 08:43:17



En macka, en tummen-upp, jobbjackan på och några smarta ord. And a smile!

Pysseelllll
2012-10-20 | 18:31:47



Älskar när man har tid att pyssla, hihi! Bland det roligaste jag vet! Improviserade fram ytterligare lite inredning! Tänk vad man kan göra med ett skokartonglock och lite tyg! Genast har mina nya älsklingar, tillsammans med alla mina gamla, en ny plats att hänga på!

Feel-good Saturday
2012-10-20 | 16:32:42




Found these lovely creations on sale! Fick bli min lilla treat efter att ha gjort audition till Joseph idag. Strosade omkring på gatorna i finaste Kristiansstad i väntan på tåget hem sen, förstår inte varför den staden känns som så hemma. Så himla länge har jag ju inte bott där.. Men alltid lika mysig att åka dit! 

Idag märker jag verkligen att det var ett bra beslut att ha prioriterat och avbokat sånt som jag inte verkligen måste eller verkligen vill. Vaknade med lite ny energi idag. Det gör så mycket att slippa oroa sig för allt man borde liksom! Tips till alla stressade människor out there! Resten min dag ska bara vara pure feel-good, för att komma ifatt mentalt och sen orka kötta igen. 

Pussss, hoppas alla har en amazing lördag!

I also want to dance
2012-10-19 | 13:34:00


Finns inget tråkigare än att sitta på en dansklass. Men har man skadat dumma foten så har man det.. Hoppas på vila till helgen så att foten, kroppen och hjärnan hinner komma ifatt!



Krafttag
2012-10-18 | 07:10:03



Ny dag. Keeping my mind set on making it a good one. Försöker hitta ny kraft, ny energi och styrka. Släppa kraven och bara göra precis vad jag måste idag. Det räcker. 

NOT a good day
2012-10-17 | 22:48:00



Det är min ursäkt ikväll... Ironi på hög nivå, men någon ursäkt måste jag ha för att ha tryckt i mig så mycket nu..
Det jag pussar är min egen lilla bibel, Du äger! av Mia Törnblom. Bästa någonsin. Den räddar mig alltid. Alla borde ha den. Självpeppppp, jadå hej du är välkommen.

Orkar inte mer nu. SÅ TRÖTT på fasaden. Som mitt nationella tal handlar om "Varför är det alltid viktigare att vara bäst än att bäst?!"... Avbokat så så så mycket i höst, insåg att det aldrig hade gått. Känner mig svag och misslyckad. Men jag vill faktiskt prioritera att må bra, och det borde inte få lov att vara något fel med det. Försöker intala mig att det var ett bra bestlut. 

Nu ska jag äta lite till, 'cause that's the way to solve everything.....
/Frustrerad, ledsen och trött Josefine

I want my sparkle
2012-10-16 | 12:02:51


Another day
2012-10-16 | 12:02:00


Är ju inte alls bättre idag, så det blev en dag till hemma vid min lilla plugghörna. Börjar krypa i kroppen rätt rejält nu! Försöker få lite gjort, men är så fruktansvärt trött i både kropp och huvud. Måste vara bättre imorgon! Finns nog inget mer stressande att veta allt man måste göra och inte kunna göra det..

Har iallafall Showtunes-listan igång. Den gör vääldigt mycket för mitt humör just nu. Lite Rent, lite Chicago, lite Sinatra och Astarie, lite Liza, lite Sutton Foster, lite Disney-prinsessor. Och plugghörnan är ju lite mysig ändå..

A day in bed
2012-10-15 | 15:20:44

Självklart har jag gått och dragit på mig en såndär härlig förkylning.. Är hemma idag och har knappt lämnat sängen än. Måste dock säga att det är ganska skönt.. Komma ifatt i skolan lite, dricka te, förbereda alla de nya projekten och få rätt på kalendern... och sova ikapp haha! Känns som jag behöver denna dagen, kroppen är ganska smart ändå alltså!
 
Men imorgon hoppas jag vara på fötter igen. Har en del att koreografera(ska dansa på Unicef-konserten i Helsingborg på söndag och fick precis mail om att jag ska hålla workshops på ABF under lovet) och det är faktiskt lättare när man orkar röra sig! Plus att det är produktionsrep i skolan, wouldn't miss it for the world! 

Tusen pussar från en sjuk och lycklig Jossan,
hoppas ni är friska och lyckliga ni med! 

Pics
2012-10-15 | 12:32:02


Nu finns det lite Cabaret-pics på mig under "Bilder", klicka och kika! 

Last show is over
2012-10-14 | 15:21:49



Lite backstage bilder från sista föreställningarna igår.. Blev utnämnd på vår interna efterfest("Oscarsgala") till Årets Prinsessa, där av tiaran, och Årets Optimist, där av pistolen(!?) hahah... Fina priser! 
 
Vi körde två fantastiska föreställningar, maxade sista som bara den! Sen var det efterfest på The Tivoli med bästa gänget och min bror&Co. Bäst kväll. Ska dit ner om någon timme igen och rigga ner, städa och sånt. Jobbat så intensivt med detta att det redan känns heelt tomt.. Kommer vara skitjobbigt att packa ihop allting.. 

Kommer sakna hela ensamblen(you're the best, love you!), Albin - Cabaretpappan, scenen, mina klänningar, sminket, publiken, you name it.. Tur att jag har massa nya roliga projekt på gång att spendera tid och kärlek på, så att det inte känns aalldeles för tomt! 

Sist, en slängkyss till alla som varit och kollat, love you - ni har varit världens finaste publik!! Era reaktioner och glada miner är målet och hela kärnan till varför vi alla älskar att stå på den scenen framför er. Ni är bäst! Ingen Cabaret utan er ♥

My true love
2012-10-13 | 10:50:05

Foto: The Tivoli

JAG ÄLSKAR DETTA. Var helt mållös efter föreställningen igår kväll, utan tvekan den bästa showen vi gjort hittills. Det finns inget annat - sång, dans, musik, glitter, show, publik. Att man kan älska något så mycket... Där kan vi snacka true, everlasting love!! Please Mr.Life, let me do this forever.

Idag är det redan sista dagen, det är dubbelföreställning och vi ska maxa båda! Faktumet att det är sista gången ikväll som jag får belta järnet i mina klänningar, mysa och skratta i logen med den finaste tänkbara ensamblen - det tar vi imorgon. Idag är det tema glädje och kötta som gäller. 

För er som inte sett den bästa cabarén så är ikväll alltså sista chansen. Föreställning 18 och 21! LOVAR att det är värt!!

Work hard, it pays off!
2012-10-09 | 19:43:00




My turn
2012-10-08 | 20:35:00

Känns inte som att samhälle är mitt ämne! Inte det att jag är hopplöst dålig på det, jag bara tycker det är det tråkigaste som finns, näst efter matte. Först och främst har jag slagit in boken i glittrigt papper, för att ens vilja ha den i väskan. Hade dessutom totalt förträngt att i har ett jätte stort prov i det imorgon, men när jag inser faktum räcker inte det som motivation för att öppna min glittriga bok. Fick motivera mig med glass och stundentmössa(!!!). Har iallafall lyckats skriva svar på G-frågorna med hjälp av mamsen. Dagens ros går lätt till henne. 

MEN TILL NÅGOT ROLIGAE - studentmössan. Tänk att det är min tur nu? Detta året är det jag som får ha en studentmössa, detta året är det min egen studentfest jag ska gå på, detta året är det jag som blir officiellt "vuxen"!! Känns helt galet, både bra-galet och läskigt-galet, att det är så nära. Vill inte lämna skolan, men vill samtidigt bara ut och kötta världen. Antar att exakt alla känner igen sig i det här.. 

 
Är iallafall en mycket glad tjej som sitter här och skriver, grymt bra dag i skolan, fortfarande lite hög efter föreställningarna i helgen, lite stolt över att hon tog tag i sammhället och taggad över studenten. Bra måndag, mondays grow on me.. Hoppas ni också är gladaaaa ♥

Mys-dag
2012-10-07 | 21:54:36

Beautiful Catherine Zeta-Jones as our very own Miss Velma Kelly in Chicago, just because she's brilliant. 
 
Vilken härlig söndag! Hade mina bästa lektioner med barnen imorse, aldrig har dom varit så söta som idag! Resten av dagen har jag spenderat framför TVn med lite schoolwork, mat och mys med den dära kolasåsen whom we all so deeply love. 

Då gör vi oss redo för måndagmorgon, everybody! Sov så gottigt!

Show must go on
2012-10-06 | 14:02:00

En ego-bild från backstage och två bilder som Clara och Thyra tog igår under föreställningen, dom och många fler fina fina tjejer från klassen var där igår! Blev en underbar föreställning - hur kan det bli annat med världens finaste pupblik?!

Det var dock total katastrof bakom scen, en av våra manliga dansare skadade sig allvarligt och blev efter många om och men hämtad med ambulans. Kunde inte vara med i hela akt 2 den stackarn.. A true the-show-must-go-on moment för oss andra. We pulled it off, men tycker såå synd om Hampus som inte kunde vara med.. Håller alla tummar att han kan vara med till nästa helg.. We ♥ You, vännen! 

Nu är det dags att ladda om och köra två fantastiska shower ikväll och sen den officiella invigningen på nya scenen, den vi hänger på, på tivoli! Happy Saturday!

"Är ni med på noterna?" 2.0
2012-10-06 | 13:02:32

 
Bara något som kan hända min klass.. Vårt skolfotto var för naket so we had to take a new one! Love you crazy people!

"Cabaret Candy Club når nya höjder!"
2012-10-06 | 12:22:00

"..Att välja en favorit är snudd på omöjligt. Men gänget på scen får ett råd: ni kan med gott samvete överdosera ert självförtroende. Så bra som ni är måste nerverna kittla hos de rutinerade rävarna i Champagne Safari."

Fick världens finaste recention i HD igår, we did it!! 4 av 5 i betyg, så stolt över hela gänget! Älskar detta ♥

Jag som posar med rekvisita efter min och Annas pysselhöra innan föreställningen igår (synd att denna vackra ballong-fågel, who we named Stefan, sprack 1 min innan jag skulle upp på scen så han fick aldrig stå på scen... R.I.P Stefan. Din inhoppare did well!) i min premiär present av Matilda, finaste prinsesskronan för en glitter-tönt som jag!

The day before the Day
2012-10-03 | 22:05:01

 
Snabb puss till er här på bloggen mellan nummerna!
 
Imorgon så KÖR VI!!!! Roligt, spännande, nervöst, läskligt, kaosigt, härligt. Love. 

RSS 2.0