Start BloggBilderVideor

Redhead
2013-01-31 | 20:15:08



Försöker föreställa mig hur det ska se ut.. Snart är det dags... Är så otroligt fäst vid mitt blonda hår, speciellt nu när jag äntligen fått bort det lila och det är precis den blonda nyansen jag vill ha, buhu... Men vad gör man inte för sin roll?

Dragons can be beaten
2013-01-30 | 23:49:00

Morgnarna är jobbiga. Nätterna är värre. Försöker vekrligen fokusera på allt fint in life. Men ni är alla människor, ni vet hur det är. Ibland blir det bara overload på allt det andra som är ofint, då är det svårt att tänka på något annat. Det verkar som alla är rädda för att känna så. För att vara oroliga och ledsna. Men ärligt, jag är så ledsen nu. Jag är ledsen över min huvudvärk. Jag är ledsen över min orklöshet. Jag är ledsen över att jag är så trött men inte sover. Jag är ledsen över ganska många saker just nu. Men vet ni vad? Det är helt okej att vara ledsen. Det är en trots allt bara en känsla precis som glädje eller ilska, och det är viktigt att få lov att känna så ibland. Det är bara då det kan gå över. 

Fairy tales are more than true. Not beacuse they tell us that dragons exicts, but because they tell us dragons can be beaten. 

Ska brottas lite med drakarna i mitt huvud. Sen blir det bra. Sen lever vi lyckliga i alla våra dagar. 
 
 

Joy
2013-01-30 | 23:14:00



En på-väg-till-fotografering-bild från igår och en mys-rep-bild från idag ♥
Det var svinkul på fotograferingen, alla blev så fina! Längtar tills jag får visa er lite!! Jag älskar denna produktionen så sjukt mycket. Den som får mig att släpa mig upp ur sängen varje dag nu.

Monday
2013-01-28 | 21:48:00



Måndag. Lyssnade på min kropp idag och stannade hemma. Det är störigt att den ska få bestämma så mycket över mitt liv just nu, men inbillar mig att om jag är snäll och lyssnar på den så kanske den kan vara snäll och lyssna på mig i framtiden. Blev iallafall en riktigt välbehövlig dag. Kaffe, kakor och snack med finaste kusin Emma och sen en musikalföreläsning av allas våran Lasse Walldow, he's the best. Drog med mig Anna och Albin dit, som ni ser på den mysiga bilden. Fylld av ny energi och inspiration!

Laddar om batterierna inför imorgon och hoppas på att göra det till en grym dag. Utöver rep så är det är fotografering nr 2 till Moulin Rouge affischen, ska bli såå roligt. Men det kommer bli en lång dag, så hoppas verkligen att jag får sova några timmar inatt.


Skickar hjärtan och glitter till er alla, sov sött!

Once upon a time
2013-01-28 | 12:06:00


 


2013-01-27 | 21:40:00

Surround yourself with people who belive in your dreams
 
 
 
 

Vilken dag!
2013-01-24 | 21:53:00



Precis hemkommen från chokladprovning på Sofies Choklad. Oh dear goodness... Proppmätt och glad i själen. Choklad är ju det bästa som finns helt enkelt! Tack för den julklappen!♥

Idag har varit precis en sån dag jag behövde. Hade min första stepplektion som gick bra, since ever. Jag grät inte och klarade vissa övningar, haha! Det och chokladen satt riktigt fint idag!

YEARBOOK
2013-01-24 | 21:19:48

 
Extremt många tack till fantastiska BQ som fixat ihop världens mysigaste yearbook till klassen! I LOVE IT! Blev helt inspirerad och tänkte göra några själv, tex en med alla Candy Club bilderna! Sidan är www.fugidirekt.se. Ett jätte gulligt tips att spara minnen och fina bilder på! Jag brukar annars bara tycka upp alla på väggarna, men dom börjar bli fulla nu.. Plus att jag snart får mycket mindre rum(där med väggar) och då är det ju mysigt att ha bilderna i en sån här istället!

Min favorit
2013-01-23 | 20:37:23



Min absoluta favoritlåt för tillfället, Stars and the Moon ur Songs For A New World här sjungen av en av mina nya favorit sångerskor, Audra McDonald. Amazing.

Vill be om ursäkt för att bloggen är ganska tråkig för tillfället, tacksam för att ni kikar in iallafall. Det är bara väldigt mycket som händer nu, och min hjärna är en enda stor röra. Har inte sovit något alls inatt, så har varit ett vrak idag. Skickar kärlek till er allihopa och hoppas på att lösa den stora röran snart♥

Lördag
2013-01-19 | 18:18:36



Spenderar min lördagskväll med skolrester och huvudvärk, hurra för mig! Tänkte passa på att visa lite mysiga bilder för er från mitt liv utanför skolan, som jag lätt glömmer bort att jag har. God mat, mysiga moments och fina vänner ♥

What you see..
2013-01-17 | 20:29:45

...is one tiered and emotional girl. Såg klipp på dans- o musikalhistorialektionen som bara rev i sönder mitt hjärta. Helt sjukt vad musikal, done right, kan göra med folks känslor. Dagens lektion var om ingen annan än musikalskrivaren Stephen Sondheim, detta geni. Kan ärligt säga att jag haft problem med honom innan. Jag är mer för "lätt" musikal - jazz hands, kicks and big smiles. Sondheim är så långt ifrån detta man kan komma. Men hjälp vad smarat, roliga, djupa och vackra saker han kan skapa.. 

Tänkte länka ett klipp som vi såg ur en konsertversion av en av hans musikaler Company, slutnumret här sjunget av ingen annan än Niel Parrick Harris. Fantastiskt. En musikal om relationer, om vad man vill ha i sitt liv egentligen. 

Early morning
2013-01-16 | 07:23:00



Utsikten från tåget just nu.. Även om jag är trött på kylan så måste jag erkänna att snö i gryningen är otroligt vackert!
 
Har bokat dansstudio på skolan för att träna stepp nu på morgonen, som det behövs.. Bara jag och mina steppskor, så kan jag vara frustrerad i fred. Har fete ångest över uppdansningen, kan inte en enda övning känns det som. Finns inget jag vill vara så bra på som jag är så fullständigt värdelös i!! And that's not something that I'm just saying. Men det är ju ok att inte vara bra på allt, ellerhur? Eheheheh... 

Ha en great lilllördag ♥

New pictures up
2013-01-15 | 19:11:16



Klicka in på Bilder för att se lite bilder som blev tagna förra veckan!
 
Fick studiotid av Peter i födelsedagspresent! Behövde ta lite nya bilder nu när jag ska söka vidareutbildningar, auditions och andra jobb. Eftersom min gamla kamera inte fungerade på ett bra tag var alla mina "bra" bilder tagna antingen med mobilen eller för flera år sen, inte något man vill ska representera en på en audition direkt! Är riktigt nöjd med bilderna, and I had a blast! Kände mig verkligen som en prinsessa! 

Dream It
2013-01-13 | 20:16:07



Kom på att jag glömt visa min födesedagspresent från Emma! Är den inte super fin!? Blir helt varm i hjärtat ♥
Gilla henna på FB eller gå in på hennes blogg!

Chances
2013-01-13 | 20:11:00

 
Jag har haft världens lugnaste helg. Hade tänkt plugga ikapp massa i helgen, men det har ju inte hänt haha. Blev en massa mysigt sällskap och gott i magen istället! Behövde det efter första veckan tillbaka i verkligheten. Men nu när träningvärken efter första danslektionerna släppt längtar jag att komma igång i kroppen igen. Kötta lite igen! Det är ju trots allt sista terminen, lets make the most of it! 

 
 

So Brightly
2013-01-09 | 16:48:49

In order for the light to shine so brightly, the darkness must be present.
 - Francis Bacon
 

Back to normal
2013-01-09 | 16:45:24

Jobbat två dagar nu och imorgon börjar school igen. Life is back to normal. Inte helt säker på hur jag känner inför det. Brukar alltid längta ihjäl mig till skolan, och det gör jag till viss del. Ska bli skönt att dansa varje dag igen, repa till Moulin Rouge, träffa alla.. Men det är sista terminen. Ever. Hur läskigt är inte det!? Jag tycker inte alls det känns najs att bara ha någon månad kvar med finaste M10, på bästa skolan. Är inget fan av förändring, speciellt inte när jag inte ens vet vad förändrigen blir. Det där med sabbatsår, göra vad man vill and stuff like that som alla verkar läängta efter får mig mest att panika. Jag vill veta vad jag gör nästa höst. MEN, som jag alltid säger till alla andra, lev i nuet. Make today awesome, så tar vi resten när det kommer.

Vuxen
2013-01-07 | 20:28:00

 
Bilder från min 18 årsdag/firande. Vilka fina människor jag har i mitt liv!!

Dom äger att det inte ska kännas någon större skillnad när man fyller 18. They were so wrong! Alltid varit en självständig, enivs sak som längtat efter att få bestämma själv hela livet, och nu kan jag det!! Jag har koll på mina egna pengar, mina egna saker, jag får ta stora beslut på egenhand, får ha mer ansvarstagande jobb (och högre lön..), får köpa själv på internet och följa med friendsen ut! Det känns i hela kroppen. Känner mig vuxen på riktigt. Eller iallafall sådär lagom vuxen, är fortfarande hopplöst förälskad i glitter, pyssel och tiaror.

 

2012
2013-01-07 | 02:06:00



Jullovet närmar sig sitt slut och jag tyckte det var hög tid att ta tag i en återblick av 2012. Eftersom jag inte har något kronologiskt minne av året får det istället bli indelat i känslor, preioder och stora händelser.

Cabaret Candy Club
Någon gång på våren gjorde jag audition till CCC mest för skojs skull, aldrig på långa vägar trodde jag att jag skulle få en huvudroll, få bära världens snyggaste klänningar, få va en del av den mysiaste ensamblen, få vara center stage kväll efter kväll. Aldrig trodde jag att denna audition skulle bli ett avgörande steg i mitt liv. Tillsammans med cabaretfamiljen gjorde vi en hysterskt bra kritikerrosad föreställning. Men föreställningen var inte det viktiga. Det viktiga var att jag fick testa min dröm på riktigt och växa i rollen som mig själv. Tack vare Candy Club fick jag bekräftat att jag kan, jag vill och jag vågar. Dessutom fick jag mig en hög nära vänner på köpet.

Sofia
Min bästa vän, for always och i år igen. Vi firade våra 17-års dagar tillsammans. Min i Malmö med musikalen Hairspray och med Tingsek (och en massa fina presenter) och din med full-on-france i min källare. Vi har serverat och sjungit på massa fester, druckit oräkneliga mängder te, skrattat, myst, sommrat och pratat om allt och inget. Nu börjar vi bli vuxna på riktigt. Vissa personen växer man ifrån, vissa personer växer man ihop med. Vi växer ihop, du och jag. Tack för 2012, och nu ser vi till att 2013 blir precis så galet som det förtjänar!

Vikt
Först gick jag ner 8 kg, sen gick jag upp mist 10 och sen slutade jag väga mig. Jag har aldrig varit så flitig som jag varit i år med mat och träning. Men efter peeken på minus 8 kg, insåg att jag "bantade" för fel anledning. Det blev bara ytterligare en stressfaktor (som det redan fanns goott om) och fler negativa tankar om mig själv och min kropp. Så jag gav mig själv tillåtelse att äta vad jag ville när jag ville och bestämde mig för att inte räkna en endaste kalori på ett bra tag framöver. Nu mår jag mycket bättre i mig själv och kan till och med tycka att jag är rätt fin i mina + 10 kg. 

Dance On & Funkykidz
Jag insåg att utbildningen jag vill in på är dödsdyr och att tiden börjar ticka iväg så jag började söka jobb som en galning. I januari 2012 var jag på utbildning till Funkykidz instruktör - det perfekta extra jobbet. På våren fick jag ha dom sötaste 2 - 3 åringarna i dans i Höganäs, och hjälp va mysigt vi hade det varje lördagsmorgon.. I somras blev jag lurad in i björndräkten (deras maskot) och har dansat mig dygnblöt i den allt för många gånger sen dess. Nu i höstas fick jag vara i Helsingborg, nära och bra, och ha fler klasser. Utvecklande och upplyftande på alla sätt!! Under sommaren fick jag dessutom chansen (efter att ha bäddat x-antal vidriga hotellrum) att jobba på Dunkers i dansgruppen Dance On. Vansinigt roligt! Det och funkykidz har verkligen gett mig en confidence boost i dansen, tänk att lilla jag kan tjäna riktiga pengar på att dansa och ha kul. Tack Emma, Maria och Gun som stöttat och trott på mig! 


Chicago och annat LDMG
Även kallat "det lilla projektet som blev stort och tog över mitt liv". Den finaste ensamblegruppen stod ut med The Dictator (Josefine) under några veckor och vi tolkade Chicago, himla bra dessutom. Ett sånt projekt till där jag fick växa, på alla sätt. Så lyckligt lottad jag är som går på en skola där man får göra sånt på lektionstid. Det är inte en skola som lär ut saker, den lär ut erfarenheter. En av höjdpunkterna i år var när det blev bestämt att vi ska göra en version av Moulin Rouge som slutproduktion. Jag får dela på kvinliga huvudrollen med Ellinor, denna fina fina tjej och jag får spela mot Simon, min älskade vän som jag gått igenom så mycket med. Kan det bli bättre? 

Stress, sömnbrist och huvudvärk
Trots att 2012 var ett stort och bra år, så är dessa tre orden nyckelord. Jag har verkligen balanserat på gränsen till att verkligen inte orka mer. Jag har haft alldeles för mycket på min tallrik, alldeles för mycket med mig själv & andra viktiga relationer i mitt liv och aaaaalldeles för ont i huvudet för att orka ta tag i något av det. Jag insåg att det inta kan fortsätta såhär och att jag måste lära mig säga nej. Har inte kommit så mycket längre på vägen än så, men insikten är första steget. Och jag har iallafall kunnat sova hela nätter nu hela lovet och har kommit ifrån alla breakdowns. Forstätter kämpa under 2013. Ska dela med mig av så mycket som möjligt här på bloggen, för det finns alldeles för många av oss "duktiga flickor" som bara ska hålla på och bränna ut sig själva. Tror att vi kan hjälpa varandra om vi bara vill, om vi vågar visa oss svaga och otillräckliga ibland. Vi är bara mänskliga. 


Annars, och tack
Jag lärde mig sy, har pysslat och glittrat mer än någonsin. Jag färgade topparna lila, bakade glutenfria kanelbullar, köpte brun utan sol och lärde mig sminka mig. Jag hade en vår&sommar med en fin pojkvän. Jag såg Timbuktu, Ole Björud, Laleh, Maskinen, Wallmans, Hairspray, Tingsek och West Side Story. 
 
Det har varigt, lite mer än vanligt, ett sånt år jag varit beroende av människorna i min närhet. Hampus, finaste storebror, du har dansat balett på balettakademien, blivigt vuxen lite på riktigt och fortsatt ta hand om din lilsis på alla sätt. Daniel, tack för roadtrips, för peptalks, för enorm kärlek och för alla gånger som jag somnat i din soffa. Pappa, för kvalitetstid och för motivation. Mamma, för tålamod och kärlek även genom alla missförstånd. Farmor och farfar, för att jag alltid är välkommen. Mormor, för all värme. Valjeviken, St: Olof, Lund. The Hiltunenes, Bothurs, Peter, Lisa, cabaretfamiljen och hela M10 för att ni inspirerar, styrker och glittar. OCH ALLA ANDRA ♥ Kan skriva en hel roman om alla vackra människor som förgyllt 2012 och som jag hoppas ha med mig även i 2013 - året då livet tar fart på riktigt. 

RSS 2.0